m
Image Alt

Verovita House

Ingrediente

Pentru blat

  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa rece

Pentru crema

  • +600 g zmeura (pentru umplutura si decor)
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 500 g crema de branza
  • 500 g smantana pentru frisca
  • 2 pliculete gelatina

Preparare

  1. Combina untul cu faina, zaharul, sarea si apa rece, pana cand obtii o consistenta granulata, dar care isi pastreaza forma. Intinde aluatul intr-o tava de tort cu pereti detasabili, cu palmele si degetele. Inteapa apoi blatul din loc in loc cu furculita.
  2. Acopera tava cu folie alimentara si da-o la frigider pentru 30 de minute.
  3. Da tava la cuptor pentru 12-15 minute, la 180 de grade, sau pana cand se rumeneste.
  4. Separat, combina zmeura (pastrand cateva pentru decor), cu 2-3 linguri de zahar intr-o cratita si da amestecul la foc mediu. Amesteca periodic, pana cand da in clocot, apoi strecoara zmeura, pentru a separa semintele.
  5. Adauga gelatina granulata si amesteca bine, aducand din nou pe foc pana la dizolvare. Bate albusurile cu spuma cu restul de zahar, pana se tin bine de tel. Separat bate crema de branza cu zeama de lamaie si smantana pentru frisca.
  6. In final, incorporeaza intai albusurile in amestecul de crema de branza, apoi siropul de zmeura in intreaga compozitie.
  7. Toarna amestecul obtinut peste blatul copt si da cheesecake-ul cu zmeura la frigider pentru minim 2 ore. Serveste desertul ornat cu zmeura, dupa solidificare.

Post a Comment