m
Image Alt

Verovita House

Ingrediente

  • 4 piepturi de pui dezosate, fără piele
  • sare grunjoasă
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 450 grame de ciuperci, curățate și feliate
  • 4 căței de usturoi, curățați și înjumătățiți
  • 1/2 cană de vin alb sec (opțional)
  • 1 3/4 căni cu zeama de la o supă de pui / apă
  • 2 linguri de pătrunjel verde proaspăt tocat

Preparare

  1. Carnea de pui se asezonează cu sare grunjoasă și piper negru proaspăt măcinat. Într-o tigaie mare se încinge o lingură de ulei, la foc mare. Se adaugă carnea de pui și se gătește până când se rumenește, între 2 și 3 minute, pe fiecare parte. Se transferă pe o farfurie și se pune deoparte.
  2. Se adaugă restul de ulei în tigaie. Se adaugă și ciupercile feliate în prealabil și usturoiul înjumătățit, condimentându-se cu sare. Se acoperă tigaia cu un capac și se fierbe compoziția la foc mediu, până când ciupercile eliberează sucul propriu, între 2 și 3 minute. Se dă capacul la o parte și se gătește la foc mare, amestecând ocazional, până când ciupercile se rumenesc, 4-5 minute.
  3. Se adaugă vinul și se gătește, amestecând, până când se evaporă, pentru aproximativ un minute. Se toarnă zeama de la supă și pătrunjelul verde proaspăt tocat și se fierbe la foc mediu-ridicat, până când ciupercile sunt fragede, iar lichidul se reduce, între 8 și 10 minute.
  4. Se readaugă puiul în tigaie, se acoperă cu un capac, se reduce focul la minim și se fierbe până când puiul este gătit bine, pentru aproximativ 10-12 minute. Se decorează cu pătrunjel tocat și se servește.

Post a Comment