
Ingrediente
- 500 gr galbiori
- 100 gr bacon (slanina afumata)
- 2 morcovi noi
- 2 cartofi
- 2 fire usturoi verde
- 4 cepe verzi
- 1 ardei gras rosu
- 1/2 lingurita Eros Pista (pasta ardei iute rosu)
- 1 fir cimbru verde
- 1 foaie dafin
- 1 varf cutit pudra de nucsoara
- 1 legatura patrunjel verde
- 200 ml smantana
- 2 linguri mustar cu hrean
- 1 ou
- sare
- piper
Preparare
- Curatati si spalati legumele si ciupercile .
- Cartofi se taie cuburi . Slaninuta cubulete si ardeiul feliute . Morcovul se taie fasii .
- Intr-o oala cu 3 l apa sarata + foaia de dafin puneti aceste legume la fiert .
- Galbiorii prea mari se feliaza .
- Cand cartofii si morcovul sunt patrunsi adugati galbiorii, ceapa , usturoiul si verdeturile tocate .
- In maximum 10 minute sunt fierte si ciupercile .
- Amestecati oul si mustarul cu smantana si diluati treptat cu zeama calda . Incorporati amestecul in supa amestecand .
- Condimentati supa cu nucsoara si piper . Serviti cu mult patrunjel tocat .