m
Image Alt

Verovita House

Ingrediente

  • 400 g galbiori
  • 200 ml smantana (poate fi si acrisoara, fermentata dar si dulce, pentru gatit)
  • 50 g unt
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi
  • cateva frunze de patrunjel
  • Optional: cateva fire de cepsoara

Preparare

  1. In mod normal ciupercile de padure NU se spala cu apa! Este suficient sa le curatam cu o pensula, pentru a indeparta firele de praf, nisip sau de iarba uscata de pe ele. Daca sunt foarte murdare si aceste impuritati sunt lipite de ele…nu avem ce face si va trebui sa le clatim cu apa rece si apoi sa le scurgem in strecuratoare. NU se lasa cufundate in apa rece ci se clatesc rapid sub jetul de apa!
  2. Galbiorii mari i-am taiat in bucatele iar pe cei medii si mai mici i-am lasat intregi. Intr-o tigaie am topit untul (fara sa fumege) si am rasturnat galbiorii peste unt.
  3. Am lasat tigaia deschisa, fara capac siam amestecat ocazional cu paleta in ea (cu grija, ca sa nu sfaram galbiorii). Dupa cateva minute se observa ca acestia lasa apa si scad foarte mult. Dupa ce au scazut, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
  4. Intr-un castron se amesteca smantana cu patrunjelul verde tocat si cu usturoiul presat. Se adauga si 2-3 linguri din sosul lasat de ciuperci in tigaie. Apoi sosul de smantana se toarna peste galbiori si se lasa sa dea in clocot cateva minute, in functie de cat de gros doriti sa devina acesta.
  5. Se adauga si cepsoara tocata marunt si se stinge focul.
  6. Aceasta tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi se serveste fierbinte, imediat ce a fost preparata.

Post a Comment