m
Image Alt

Afine

Afinele

Vaccinium Myrtillus

Afinul este un arbust din familia Ericaceae, întâlnit în Europa, nordul Asiei, America de Nord și Groenlanda. Fructele produse de afin se numesc afine, fiind cele mai cunoscute fructe de pădure. Acestea sunt recunoscute la nivel mondial pentru beneficiile lor. Consistența de tanin asigură afinelor o puternică activitate antibacteriană. Sunt fructe recomandate pentru diabetici, iar din frunzele arbustului se realizează ceaiuri dietetice celebre.

 

Afinul poate fi regăsit în aceleași zone în care se regăsește și zmeura, fiind mult mai des întâlnit în desișuri și sub umbra copacilor din regiunile alpine. Pot fi găsiți pe stâncării, pe versanți și în zone cu soluri silicoase. Fructele pot fi culese prin diverse tehnici specializate, între lunile iulie – septembrie. Însă până și frunzele și ramurile acestui arbust, Vaccinium myrtillus, sunt folosite. Iar ramurile și frunzele se pot culege în perioada verii.

 

Sunt recoltate foarte activ, datorită beneficiilor terapeutice și datorită modalităților diverse de utilizare. Pot fi folosite sub formă de infuzie, sub formă de sucuri și decoct sau pot fi consumate chiar în formă naturală. Afinele sunt printre cele mai cunoscute fructe, fiind cu siguranță cele mai recunoscute fructe de pădure, datorită principiilor active pe care le conțin: Vitamina A, C, acizi organici, tanin și multe alte substanțe folositoare pentru sistemul imunitar.

Categoria:

Data: