m
Image Alt

Bureți de rouă

Bureții de rouă

Marasmius Oreades

Un burete vechi, regăsit în istorie încă din cele mai vechi timpuri (prezența fiindu-i demonstrată și prin numele derivat din greaca veche: oρεάδες – de la munte). Este o ciupercă comestibilă ce se regăsește în zone ierboase din pajiști, luminișuri, deseori apărând prin parcuri și grădini de la câmpie și chiar la munte.

 

Sezonul de culegere a acestui burete de rouă este deschis în mai și poate dura până la finalul lunii octombrie – poate chiar la începutul lui noiembrie. Poate fi regăsit în România în zona Bucovinei.

 

Este un burete cu o textură aparte, cărnoasă în zona pălăriei și fibroasă în zona trunchiului. Are un gust bun, iar prin preparare se poate găti în diverse forme. Cu toate că prin gătire dimensiunile îi scad extrem de mult, aceasta nu este o problemă, deoarece buretele de rouă apare în cantități impresionante acolo unde crește.

 

Marasmius Oreades este una dintre ciupercile cel mai des întâlnite în mesele Greciei antice. Este extrem de cunoscută în acea zonă și în zilele noastre. Este considerată o ciupercă de masă, nefiind neapărat distinctivă prin calitatea sa.

Categoria:

Data: