m
Image Alt

Champignoane

Champignoanele

Agaricus Bisporus

Agaricus Bisporus este cel mai întâlnit soi din ciupergice Agaricus, din familia Agaricaceae. Există mai mult de 200 de soiuri, iar în Europa se regăsesc aproximativ 60 de specii. Ciupercile Champignon sunt extrem de cunoscute datorită calității lor gastronomice și datorită accesibilității.

 

Acest tip de bureți au un conținut ridicat de apă (91%), iar aportul de vitamine B, C, D, E, K este unul incredibil. Însă valoarea nutritivă este una slabă, 100g ciuperci având sub 20kcal. Totuși, ciupercile champignon sunt apreciate și folosite în toată Europa.

 

Ele cresc în special în zonele ierboase din câmpii și sunt considerate cel mai des întâlnite și cele mai consumate ciuperci la nivel mondial, fiind cultivate în peste 70 de țări. Sunt ciuperci de masă, consumate și cultivate în cantități industriale, însă au o calitate enormă.

 

Sunt cunoscute pentru cele două tipuri de colorit: alb și brun. Cele românești sunt preponderent brune, la fel ca cele elvețiene sau italienești. Cele albe sunt întâlnite preponderent în Franța.

 

Cu o textură aparte, cu un gust bun și o valoare nutritivă scăzută, dar cu un mix bogat de vitamine, ciupercile champignon Agaricus Bisporus sunt printre cele mai apreciate, cu siguranță fiind cele mai cultivate ciuperci din lume.

Categoria:

Data: