m
Image Alt

Nuci

Nucile

Juglans regia

Nucul este un arbore din familia Juglandaceae. Este cunoscut sub denumirea științifică de Juglans regia, fiind răspândit în zona temperat continentală și mediteraneană. Își are originea în zona Balcanilor, cele mai întinse păduri de nuci se află însă în Kârgâzstan. În Europa se regăsește în Franța, Serbia, Grecia, Bulgaria și România.

 

Nucile sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai benefice fructe. Este folosită în alimentație și extrem de cunoscute în medicina populară. Florile îi sunt de asemenea folosite sub formă de infuzie, ca tratament pentru întărirea și însănătoșirea părului și a pielii. Fructele îi sunt cunoscute pentru aportul mare de vitamina C, A, B1, dar și pentru cantitatea de grăsimi 63%.

 

Frunzele și fructele au utilizări terapeutice, fiind folosite atât în medicina clasică, dar având și întrebuințări cosmetice. De asemenea, conform medicinei populare, plimbatul prin livezi de nuci sau statul la umbra unui nuc înfrunzit pot ameliora răcelile, deoarece frunzele emană iod.

 

Recoltarea nucilor se face la începutul toamnei, atunci când coaja verde este destul de coaptă pentru a crăpa, iar un lucru foarte important este faptul că se culeg doar atâtea nuci cât pot fi prelucrate, deoarece acestea se usucă destul de rapid, pierzându-și din principiile active.

Categoria:

Data: