m
Image Alt

Mure

Murele

Rubus Fruticosus

Murul sau rugul de munte, cum este cunoscut în popor, este un arbust peren din familia Rosaceae. este regăsit în păduri și zone muntoase, dar și în lunci și zone de poiană, sub forma de arbuști ghimpați, cu crengi neregulate și răspândite în grupuri. Murul produce unele dintre cele mai apreciate fructe, cu un gust puternic dulceag.

 

Fructele pot fi culese între lunile iulie – octombrie. Sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai vechi fructe folosite în medicina alternativă. Au principii active precum: Vitamina C, acizii organici, Vitamina A și un mix bogat de alte substanțe cu calități medicinale. Murul este o plantă cu originea în Orient, care s-a răspândit de-a lungul a sute de ani și în America de Nord, Africa de Nord, Europa.

 

Există peste 100 de specii de mur, iar fructele lui sunt recoltate pentru diverse întrebuințări. Ele pot fi consumate ca o adevărată delicatesă în formă naturală sau pot fi procesate sub formă de medicamente naturiste, ceaiuri, infuzii și alte modalități.

 

Murul (Rubus Fruticosus) este unul dintre arborii care au intrat în legendă, datorită menționării în jurnalele lui Hippocrate. Acest arbust a fost astfel recunoscut pentru beneficiile sale în fortificarea organismului uman, încă din cele mai vechi vremuri.

Categoria:

Data: