m
Image Alt

Râșcovi

Râșcovii

Lactarius Deliciosus

Una dintre cele mai întâlnite ciuperci comestibile, râșcovul este cules încă din vechime pentru gustul specific și pentru modalitățile delicioase de preparare. Faptul că este consumat încă din antichitate reiese și din denumirea sa populară „pita pădurii” sau „pita lui Dumnezeu”. Este o specie de ciuperci din familia Russulaceae, ce crește în pădurile de conifere, în special sub pini și molizi, dar și pe arbuști de ienupăr. Sezonul de culegere începe în iulie și se sfârșește în octombrie.

 

Carl von Linne este cel care a descris pentru prima dată râșcovul ca fiind burete comestibil, în anul 1753. Însă existența sa în bucătărie este demonstrată din antichitate. Există o frescă ce descrie râșcovul ca fiind una dintre cele mai apreciate specii de bureți comestibili, aceasta aflându-se în orașul roman Herculaneum.

 

Carnea este compactă, fragedă, iar la rupere emană un suc gros de culoare roșie – portocalie. Râșcovul este delicios și este vedeta bureților la grătar sau prăjiți la tigaie. Sunt foarte hrănitori și extrem de apreciați în toată lumea. Pot fi consumați când sunt tineri, având un gust mai puternic și o aromă aparte.

Categoria:

Data: