m
Image Alt

Zmeură

Zmeura

Rubus Idaeus

Zmeura, o delicatesă din gama fructelor de pădure, este una dintre cele mai stimulante fructe pentru sănătatea organismului nostru. Printre beneficiile principale se enumeră consolidarea sistemului imunitar, zmeura fiind extrem de bogată în vitamina C. De asemenea, zmeura conține compuși importanți ce luptă împotriva bolilor și formării celulelor tumorale. Astfel, zmeura este un bun luptător împotriva cancerului și bolilor cardiovasculare.

 

Planta ce produce aceste fructe se regăsește în toată România, în zonele muntoase și de deal, în luminișuri, păduri și regiuni stâncoase. De cele mai multe ori, zmeurul crește spontan, înflorind începând cu luna mai, continuând până în iulie. Arbustul de zmeură este recunoscut după tulpinile spinoase, cu lăstari târâtori, încâlciți și arcuiți spre vârf.

 

Poate fi găsit sub denumirea științifică de Rubus idaeus, planta făcând parte din familia Rosaceae. Fructele îi sunt extrem de delicioase, cu un gust acrișor-aromat. Acestea se cultivă din două motive principale: consumul în stare proaspătă și prin fierberea dulcețurilor și procesarea industrială. În ambele situații, fructele plantei Rubus Idaeus sunt un mix perfect de vitamine și compuși activi pentru protecția sănătății organismului uman.

Categoria:

Data: